HomeMenu

Deel je licht

Doe mee en deel je licht

Bij een aantal filialen van de Bibliotheek Utrecht (Neude, Hoograven, Leidsche Rijn Centrum, Lunetten, Kanaleneiland, Zuilen, Oog in Al en Tuinwijik) en bij Museum Catharijneconvent kun je een lampionpakket halen (let op: de pakketjes zijn op en deze locaties zijn vanwege coronamaatregelen gesloten!). Maak thuis de enige echte Sint Maarten lampion en zet deze op 11 november voor je raam. Zo is heel Utrecht met elkaar verbonden!
We zien graag hoe mooi jouw lampion geworden is. Door een foto van je lichtje te delen op Facebook en Instagram met de hashtags #deeljelicht #deeljeverhaal, kun je laten zien dat je meedoet. Schrijf hierbij een kort inspirerend verhaaltje of een wens en geef daarmee je stadsgenoten een steuntje in de rug.

Heb je geen lampionpakket weten te bemachtigen? Je kunt ook andere materialen gebruiken. Met takjes en vloeipapier kom je al een heel eind. Of kijk eens rond in de keuken of de badkamer voor bijvoorbeeld lege plastic melk- of wasmiddelenflessen. Ook van een melkkarton en wat vloeipapier kun je al iets heel moois maken. Wees creatief!

Via RTV Utrecht/UStad kun je op 11 november kijken naar de film de Ronde van Sint Maarten.