HomeMenu

Geef om je Stad

Welkom bij de tweede inzamelingsactie voor Stichting Noodhulp Utrecht en de Sint Maarten Parade! Samen delen we de mantel van Sint Maarten, door de helft van elke euro aan mensen in financiële nood te geven.

Met jouw donatie steun je twee doelen

• Je zorgt dat we de Sint Maarten Parade toegankelijk kunnen houden voor iedereen. Gratis workshops, masterclasses en lampionpakketten en een Parade die iedereen zonder te betalen kan komen bekijken (let op: dit jaar is de Ronde van Sint Maarten alleen online te bekijken).

• De andere helft van jouw donatie gaat naar Stichting Noodhulp Utrecht. Stichting Noodhulp helpt Utrechters in acute financiële nood en draagt daarmee bij aan het verminderen van armoede in Utrecht. Denk aan geld voor een schoolreisje voor de kinderen, woninghuur, gas en elektra of andere zaken om hun leven op orde te krijgen.

Elk jaar kiezen we voor de Sint Maarten Parade een thema. In 2020 hebben wij voor de Ronde van Sint Maarten gekozen voor Global Goal 1: Bestrijding van Armoede in al zijn vormen. Om daar een bijdrage aan te leveren werken we samen met Stichting Noodhulp en De Armoedecoalitie. Het thema Armoede nemen we de komende jaren mee, omdat het ook een belangrijke factor is in alle andere duurzame ontwikkelingsdoelen.
Armoede is een hardnekkig probleem dat dichterbij is dan je denkt. Per schoolklas zijn er gemiddeld 2 kinderen die opgroeien in armoede. Ook in de straat waar je woont en zelfs op je werk komt het voor dat mensen de eindjes maar nauwelijks aan elkaar weten te knopen. En helaas leiden financiële problemen maar al te vaak tot sociaal isolement. Met jouw donatie help je bijvoorbeeld iemand die

Ga naar Givethechange.nl - Geef om je Stad en geef gul.

DELEN IS LIEF, DONEREN IS GEVEN OM JE STAD

!