HomeMenu

Ronde Deel je licht, geef om je stad

Wat is de Ronde van Sint Maarten @ Home?

Door Corona is alles anders dit jaar. De Ronde van Sint Maarten gaat online!

In de werkplaatsen wordt nog steeds hard gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen en die willen we natuurlijk wel showen! Daarom kan iedereen op 11 november kijken naar de Ronde van Sint Maarten @ Home: een film die vertoond wordt op RTV Utrecht/UStad.

Doe thuis mee

- Kijk op 11 november naar de Ronde van Sint Maarten-film op RTV Utrecht/UStad.
RTV Utrecht: 19.00 uur en 22.00 uur
UStad: 19.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur.

- Deel je licht: maak thuis de enige echte Sint Maarten lampion. Haal een lampionpakket bij een van de filialen van Bibliotheek Utrecht of bij Museum Catharijneconvent en ga thuis aan de slag. Zet deze op 11 november voor je raam. Zo is heel Utrecht met elkaar verbonden! Laat zien dat je meedoet door een foto van je lichtje te delen op Facebook en Instagram met de hashtags #deeljelicht #deeljeverhaal. Schrijf hierbij een kort inspirerend verhaaltje of een wens en geef daarmee je stadsgenoten een steuntje in de rug.

Kun je niet naar de Bieb komen? Geen probleem. Kijk eens rond in de keuken of de badkamer naar lege plastic flessen. Van een melkkarton en wat vloeipapier kun je al iets heel moois maken. Weees creatief!

- Deel hier jouw eigen verhaal (rap, gedicht, tekening, enz) over delen en over arm en rijk. Een mooi sprookje of een volksverhaal, of jouw eigen verhaal. Wat betekent het vour jou om veel of juist weinig geld te hebben? Deel je het met anderen?

- Doneer aan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de Sint Maarten Parade, workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen die mee wil doen.

Doneer

Sprookjes & volksverhalen

Armoede en de zoektocht naar beter

Ieder jaar kiest de Parade een actueel thema. Dit jaar is dat de strijd tegen armoede, global goal nummer 1. Sprookjes en volksverhalen uit allerlei culturen gaan hierover en de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding.

In sprookjes kan alles
Heb jij een wens of een droom, voor jezelf, voor je naasten of voor de wereld? Plaats hem dan direct online in onze wensfontein (#wishingwell). Daar kun je ook het verhaal en de wensen van anderen bekijken.

Heb je zelf nog een mooi verhaal of wil je een gedicht, tekening, lied of rap over jouw zoektocht naar beter delen? Misschien dat je iets wil vertellen over hoe jij je redt in Corona-tijd? Stuur dat dan op naar deeljeverhaal@sharingartssociety.com.

Lees ingezonden verhalen op onze Verhalenbank.

Naar verhalenbank

Armoedecoalitie Utrecht

In Utrecht leven ongeveer 25.000 huishoudens van een minimum inkomen. Hoewel er veel voorzieningen voor hen in het leven zijn geroepen, valt het niet mee om snel te achterhalen welke regelingen en voorzieningen er voorhanden zijn.

Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Armoedecoalitie Utrecht

Samenwerkingspartners

De Sint Maarten Parade en het Vuur van Sint Maarten wordt gemaakt met tal van organisaties en mensen in Utrecht en omgeving.

Onze belangrijkste partners dit jaar zijn Sint Maarten Utrecht, Armoedecoalitie Utrecht, Bibliotheek Utrecht, RTV Utrecht en Utrecht Marketing.

In 2020 doen meer dan 90 organisaties mee uit allerlei sectoren van stad en regio Utrecht. Nieuwsgierig wie dat zijn? Kijk bij partners.

Doneer